Souvenirs dari London dan Paris

February 19, 2019

Aku kan suka mengumpul souvenirs..padahal dahbanyak pon dari London tapi bila pergi sendiri ada je benda nak beli lagi.

Duduk dekat Bayswater lagilah mata cerah je...sebab di situ memang tempat menjual souvenirs yang boleh dikatakan murah . Terutama kedai-kedai di deretan sama dengan stesen Underground Bayswater. Juga kedai di Camden Town.


Coklat ni dibeli kat kedai Duty free kat Heathrow semasa menghabiskn sisa-sisa duit pound hahha.




Ini antara barangan yang dibeli di section LONDON kat Primark T-shirt , pedi medi kit set , tea towel, shopping bag,


Puas cari topi kat Bayswater yang menepati kehendak sekali jumpa kat Primark
5 pound



Dah ada beg London beli jugak lagi tote beg dan backpack. Ini semua beli kat Bayswater dan Camden Town


  6 pound kat kedai souvenir  di Camden town. Kedai ni memang murah dari Bayswater dan barang-barang lebih menarik.


Ini set baby romper beli kat Primark dijual 2 helai 4 pound. Stokin comel tu 2 pound kat Camden town.


Ini beg shopping yang boleh lipat simpan dalam handbag...aku memang suka beli bila travel dan jadikan souvenir untuk kawan. Ini aku jumpa kat Primark harga 1 pound ..ada sikit je masa tu terus aku sambar 3 . Aku suka sebab saiz dia besar .

T shirt Universiti ni beli kat University of Essex masa pi visit umah anak2 sedara kat Colchester untuk anak2 bujang aku dengan harapan dapat jejak kaki ke U di UK hehehhehe


Aku memang akan cari teddy bear kecik bertulis tempat yang aku pergi jika jumpa. Kat London mahal2 plak harga sekali kat airport ada yang murah dan besar dari ni tapi takde tulis London rasanya bendera kut. Lupa harga 4 .50 pound kut . Pen tu suka sebab unik dan nak kan kenangan guard tu. Harga tak sampai 2 pound.






 Murah sangat ni kat Sainsbury's Local. 1 pon je. Dah le fruit foam tu sugar free kalu kat sini rata-rata sebungkus lebih dari rm 11





Ini yang dibeli di Primark

 Beli kat Primark...eye shadow 5 pound, liquid matte 4 pound dan perfume 2 pound. 




Aku memang suka dengan slipper socks ni beli kat Primark 2 pound .

ini tea towel set of 2  rasanya 2 pound

Pedicure medicure kit set ni kat Primark memang sesuai dijadikan hadiah untuk kawan harga 2 pound


Ini mouse pad dengan coaster ni 1 pound rasanya hanya jumpa kat Camden Town ...aku beli sebagai souvenir utk bos aku hehehhe

Plate kat Camden town murah dan pikhan cantik2. yang ini 2 pound


Wallet London untuk Hafiy..aku lupa mana aku letak calendar Stonehenge hahhaha dah nak masuk Mac huhuh






Aku memang suka kumpul miniature ni

 Ini yang berjaya di rembat kat Harrods...ni je mampu.


2 beg tu di beli di Primark


Open front pocket 
 cardigan ni beli kat Primark 

Ini pulak yang aku beli kat Paris...huhuhu sedih betul sebab tak sempat nak pergi kedai souvenirs yang lain ..huhuhuh

 


Yang paling terkilan adalah tumbler Starbucks...untuk tak menghampakan hati beli gak mug kecik ni ..silap le pergi time nak krismas dorang simpan keluarkan tumbler krismas saja




 Beg pon hanya ada yang ini sahaja tiada pilihan. Tapi tersalah pilih warna plak sama dengan yang angah belikan beg London dulu. Patut ambik biru. huhuh 







 Mujur ada snow globe dan shot glass 






 Cermin dan coaster ni kakak aku beli dengan pak itam kat Eiffel Tower ..aku tak beli ni dia bagi .



Okay lah memang dah padat sangat almari hiasan masing-masing. 
Tunggu plak souvenirs untuk tahun 2019 dari kakak2 aku.  Aku tak travel tahun ni dan 2 tahun akan databg kut huhuhu.







You Might Also Like

0 comments

Featured post

Percutian Family ke Perth 2017 - Hari kedua (Fremantle, Perth City, Bell Tower)

26 Ogos 2017 - Sabtu Hari kedua bangun bersemangat nak berjalan. Siapkan sarapan dulu. Buat nasi goreng sardin. Bawak bekal roti...

Like us on Facebook