Itinerari Perth

July 17, 2019



Alhamdulillah ramai jugak yang merujuk blog aku untuk cuti-cuti di Perth.
Tak henti yang bertanya dan hubungi aku melalui FB,IG, emel dan whatsapp.
Yang meminta  itinerari ke Perth pon ramai.  Okay 2 kali aku ke sana tapi cuma percutian singkat iaitu 5 hari dan 3 hari.  Paling jauh pergi hanya yang perjalanan makan masa 2 jam. Kay city tu pon tak tercover .  Jadi sesiapa yang nak cover sekitar bandar Perth sahaja pon dah memadai banyak tempat menarik dan tak perlu nak sewa kereta boleh guna pulic transport,

Bagi yang inginkan itinerari percutian ke Perth selama 6 hari aku letakkan kat blog ini senang uolls nak rujuk.

Ini adalah contoh itinerari Perth yang aku pergi 2017



Date & Time
Activities
Notes
DAY 1
Friday
 (9.45 am)
Depart from klia2
Mesti berada di KLIA 3 jam sebelum
2.20 pm
Arrived at Perth
Beli simkad luar Arrival
10 aud utk 5 hari
4.00 pm
To Perth City



Naik bas 380 ke Elizabeth Quay.
Naik Green CAT ke Sutherland St Sutherland St Green Cat 9 (Stop No: 26654)

Keluar dari Terminal 1 antarabangsa tu, jalan ke kanan sikit untuk ke Terminal 2, depan tu nanti ada bas bernombor 380 yang akan bawak anda terus ke bandar Perth. Tunggu kat depan hentian Terminal 2 yang ada logo bas tu.
Bayar A$ 4.60 kepada driver .Tiket ni valid utk semua pengangkutan Transperth selama 2 jam tak kisah bas ke atau train namun still kena ikut zon.
$4.60 Adult  . Family Rider $12.40
6.00 pm
Arrive at Wellington Street
Check in City Stay Apartment
6.15 pm
Watertown
Watertown

Wednesday            9AM–5:30PM
Thursday 9AM–5:30PM
Friday    9AM–9PM
Saturday 9AM–5PM
Sunday   11AM–5PM
Monday  9AM–5:30PM
Tuesday  9AM–5:30PM




Yang bawah ni pula itinerari 3 hari 2 malam kira weekend getaway gitu ke Perth. Kita santai-santai dalam bandar je. Tu pon tak larat sangat nak jalan2 hahahha.



Date & Time
Activities
Notes
DAY 1
Friday
Naik flight 12.05 am dari KLIA2

Mesti berada di KLIA 3 jam sebelum
5,35 am
Arrived at Perth
Beli simkad luar Arrival
10 aud utk 5 hari
6.30 am
To Perth City
\
Naik bas 380 ke Perth City

Arrive at Pier Street

Tinggalkan beg di Hotel Seasons of Perth, Pier Street
jalan-jalan ke kedai sekitar Murray Street
 Ke Spanda Elizabeth Quay  untuk bergambar
- Shopping di Target

2pm

Check in hotel jam 2 pm
3 pm

Chemist Warehouse Murray Street dan Hay Street
- London Court

5 pm

 Watertown, Wellington Street
makan malam di Twilight  Hawkers Market


DAY 2
Saturday


8.00 am
Fremantle Tour
  • E-Shed Market 
  • Kailis' Fish Market Cafe 
  • Cicerello’s
  • The Shipwreck Galleries
  • Fishing Boat Harbour 
  • Fremantle Arts Centre 
  • The Army Museum of Western Australia 
  • Fremantle markets 
  • Maritime Museum 
  • The Roundhouse 
  • Fremantle Prison 

Fremantle
- E-shed market beli souvenirs
- Fremantle Market
- Lunch di Cicerello's
- Jalan-jalan di Bathers Beach
- Round House
- Pasaraya Coles

Balik Horel
7pm


-  dinner di Charcoal Chicken Express , Dianella Plaza (makan lamb ribs)

DAY 3
Sunday

7.30am

Belmont Forum
7,30 am   Sunday Market di Belmont Forum
-11am Shopping di KMart, Big W, Woolworths , Coles di Belmont Forum
- Lunch di food court

-
2pm
Perth City
Balik ke Perth CBD
- Chemist Warehouse
- Watertown


10.30 pm
Perth Airport
- 10.30 pm gerak ke Perth Airport
Naik bas
- Flight 6.40 pagi esoknya.



Sekarang macam dah rendah sikit duit Aud....syok ni soping perfumes .


You Might Also Like

0 comments

Featured post

Percutian Family ke Perth 2017 - Hari kedua (Fremantle, Perth City, Bell Tower)

26 Ogos 2017 - Sabtu Hari kedua bangun bersemangat nak berjalan. Siapkan sarapan dulu. Buat nasi goreng sardin. Bawak bekal roti...

Like us on Facebook