Kenduri di Terengganu

March 09, 2020

15 Feb




3 minggu lepas kut kisahnya ke Terengganu kenduri kawin sepupu. Panas nya lah cuaca. Wedding buat kat tepi pantai ..pelamin bergambar pon latarbelakang kan laut. Kira Beach wedding  le nih.  Peluh mengalir laju hahhaha...Walau angin kuat.











Pasangan  kembar bertemu...patut ambik gambar dengan lagi 3 pasangan kembar sebab semua ada masa ni. Ini pasangan twin ke 3 dan 5. Mak kembar girls ni pun kembar.

makcik aku yang buat wedding ni lahir kembar lelaki & perempuan, kemudian pakcik aku dapat kembar perempuan, kakak aku lahir kembar lelaki, aku lahir kembar lelaki dan sepupu aku yang kembar tu lahir kan kembar perempuan .

So memang kuat keturunan kembar ni sebelah atok aku ler.

Teringa masa 2015 masa aku baru strat pregnant Hafiy &  arwah Hafiz. memsang instict aku kuatkata aku pregnant kembar
. Aku naik berat badan setiap bulan 4 kg..pelik rasa pasal banyak..dah le kat klinik kesihatan  dorang susah betul nak scan kita. ..bila doktor tanya apsal berat banyak naik..kita bagitau kita suspek kita pregnant kembar..dia buat dek je....pthhh

Bila start checkup kjat hospital..masa daftar kat nurse..dia soal kita macam2 then tanya ada keturunan kembar tak? Aku jawab ada..kakak saya ada anak kembar...boleh nurse tu plak nak nafikan kebenaran..Dia kata belah suami kakak awak punya keturunan kut...ehhh dia nih

{astu masuk bilik doktor..doktor ajak pergi scan. Sebelum pergi checkup aku dah selalu cakap kat asben yang aku rasa baby kembar. Masa scan kecewa plak bila doc tak kata pon kembar...bila dia kata okay sekarang kita ukur kepala baby..masa tu dia dok ehh..ehhh..terkejut..ehh ada dua lah....itulah saat plg happy walau pengakhiran nya sangat se3dih apabila lahir.







Bersama sepupu sepapat..yang terngah rendah tu je makcik


Cucu-cucu Hassan Lokek








ini sepupu  jugak.


okay aku sambung entry lain le untuk  JJCM kat Terengganu pulak..


You Might Also Like

0 comments

Featured post

Percutian Family ke Perth 2017 - Hari kedua (Fremantle, Perth City, Bell Tower)

26 Ogos 2017 - Sabtu Hari kedua bangun bersemangat nak berjalan. Siapkan sarapan dulu. Buat nasi goreng sardin. Bawak bekal roti...

Like us on Facebook