Travel Pack Cosmoderm : Bawaku kemana saja

August 22, 2017



Senyap ajer dua-tiga hari ni...kemana agaknya Diana Dy ? Cuti-cuti Malaysia le...ke pantai timur. Tahun ni raya tak balik kampung En Suami. Ada peluang bercuti ni kita tak lepaskan lah.

Cuaca memang baik sangat sepanjang 3 hari 2 malam aku bercuti di Cherating. Elok panas terik. Aktiviti pon memang padat. Memang sentiasa berjemur di tepi pantai dan jugak kolam mandi.


Aku memang menjaga kulit kulit muka. Bila dah masuk 4 series ni ...kena lah jaga kulit muka dan badan juga.


Bercuti kali ni aku bawak Travel Pack Cosmoderm . Senang bawak yang set untuk travel sebab bentuknya yang kecil dan mudah untuk dibawa. 

Apa ada dalam travel pack nih?


                                                                             (gambar ihsan aznan www.alampauh.blogspot.com)


Ada 3 produk asas  dalam travel pack ni iaitu Vitamin E Cream, Tea Tree Oil Magic Lotion  dan Advanced Moisture Therapy Cream.  BB Cream dengan Shower Gel tidak termasuk dalam travel pack ini. Aku dapat sampel percuma.

Kita tengok apa kebaikan produk ini.


   1) VITAMIN E Cream 3,000 I.U. (50 ml)
     Sesuai untuk Kulit Normal & Kombinasi
     Ramuan: Vitamin E Oil dan Rosehip Oil




  •  Pelembap yang berkhasiat dan kaya dengan anti-oksidan untuk membaharui, melindungi dan menyihatkan kulit untuk anti-penuaan dan pemudaran parut.
  • Terbukti berkesan dalam memulihkan semula kulit kering dan rosak, memudarkan parut jerawat, kemalangan dan pembedahan
  •  Membantu mengurangkan garis halus, kedutan, parut dan kulit kusam
  • Amat berkesan dalam melindungi dan menyihatkan semula kulit wajah yang terdedah kepada bahan kimia yang mengikis permukaan kulit dan iklim kering, panas atau sejuk.


     Cara penggunaan:
     Selepas membersih dan menyegar muka, sapu dengan rata dan urut dengan lembut.
     
     Sebelum ke pantai untuk aktiviti sukaneka, berakit, mandi laut juga kolam
     memang sapu di muka dan lengan yang terdedah pada cahaya mentari.

     Hasilnya kulit muka tidak terbakar dan menggelupas.



2) Advance Moisture Therapy Cream (60 ml)
     Sesuai untuk tumit merekah dan tangan kering
     Ramuan: 
     Vitamin E, Tea Tree Oil dan Herbal Extract



    Penyelesaian cepat untuk tumit merekah dan tangan kering
    • Melembap dan melembutkan kulit kasar dan keras
    • Memulih kulit merekah dengan cepat dan meredakan kepedihan disebabkan oleh rekahan
    • Krim pekat dan kaya dengan khasiat tanpa rasa berminyak

     Cara penggunaan:
     Sapukan krim di tumit yang merekah dan tangan kering


    Dari bilik ke pantai aku malas nak pakai selipar...jalan kaki ayam je...hahahah panas kaki kena simen ..balik tu 
sapu krim ni di kaki supaya lembap dan lembut kembali. 



3) TEA TREE OIL Magic Body Lotion (125 ml)

    Sesuai untuk Badan Berjerawat & Bau Badan

   Ramuan: 

   Sunflower Seed Oil, Aloe Vera, Chamomile Extract, Witch Hazel, Tea Tree Oil




Penyelesaian cepat dan berkesan untuk bau badan, jerawat badan dan selar matahari
• Menyamankan kulit terengsa dan tidak selesa
• Meredakan selar matahari tanpa pengelupasan
• Membantu kurangkan ruam, jangkitan kulat dan kuman
• Penghalau nyamuk, serangga, pepijat katil dan redakan gigitan serangga
• Anti-bau badan dengan deodoran asli


Cara penggunaan: 
Ratakan pada kulit kering selepas mandi. Tidak perlu diurut.

Semasa bercuti di Legend Resort Cherating, memang ada aktiviti melihat kelip-kelip. Tau jelah nak tengok kelip-kelip kena pergi ke sungai menaiki bot dalam kegelapan malam. Tentulah banyak nyamuk dan serangga. Sebelum pergi tu memang sapu losyen di lengan dan badan.


Minggu ni aku bawak untuk bercuti di tempat panas...next week pasti akan ku angkut pula bercuti-cuti di tempat sejuk. 
Anda jugak boleh lihat produk-produk lain Cosmoderm di www.cosmoderm.com.my dan anda boleh beli secara online. 

Anda juga tidak perlu was-was menggunakan Cosmoderm kerana produknya adalah Halal.









You Might Also Like

12 comments

  1. Produk Cosmoderm memang best. Saya paling suka Maghic Lotion, kalau pi mana² mesti bawak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. magic lotion tu memang best kan Mas...rasa sejuk.

      Delete
  2. wahhh travel pack macam ni memang baguskena dapatkan ni ,balik kg pun senang bawa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye...senangkan kemana saja pergi mudah dibawa

      Delete
  3. Travel pack Cosmoderm memang wajib bawa. Nina pakai semua dalam tu. Dah lebih 3 tahun pakai cosmoderm. BEST!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg nak teruskan pemakaian Produk cosmoderm ni

      Delete
    2. Mmg nak teruskan pemakaian Produk cosmoderm ni

      Delete
  4. Moha pun guna pek travel ni. Hasilnya kulit lebih lembut...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang elok serasi nampaknya Moha dgn produk ni

      Delete
  5. comei kakdy punya gambar hiks , cosmoderm memang best banget

    ReplyDelete
  6. Great List! I would however add OneDayTop to this list, which is an all-in-one social travel site that lets you and your friends plan vacations, weekends and evenings in one place. Not only that, you can get the cheapest fares from multiple sites and calculate trip expenses and make bookings from a single site, instead of wasting time comparing pricing across multiple sites. Check out the site on Travel and share your feedback.

    OneDayTop has recently posted for Travel : The Most Beautiful Lanzarote

    ReplyDelete

Featured post

Percutian Family ke Perth 2017 - Hari kedua (Fremantle, Perth City, Bell Tower)

26 Ogos 2017 - Sabtu Hari kedua bangun bersemangat nak berjalan. Siapkan sarapan dulu. Buat nasi goreng sardin. Bawak bekal roti...

Like us on Facebook