Perut kembung? ...Surya Apple cider vinegar penyelesaiaannya.

April 24, 2019

Korang selalu tak perut rasa kembung? Rasa keras gitu kekadang mencucuck cucuk rasa sakit? Hati pun jadi sakit gak bila ada pulak yang menegur ...sis pregnen ke...huhuhuh.





Tu angin atau gas yang berkumpul dalam perut kita. Perut aku ni sejak dah umur meningkat asyiklah meragam dan sensitif. Yak boleh salah makan jer mulalah angin.  Aku dah tak boleh sangat ambik makanan yang pedas-pedas.. 

Bila sendawa sekarang ni aku rasa macam gas yang keluar macam lepas minum minuman bergas tu.

Banyak sebab kenapa perut kembung  selain terkena buatan orang. Hehehehhe.  Cara kita makan dan minum le selalunya punca utama.


Pertama sekali nak elakkan perut kembung kita perlu tukar cara pemakanan kita setiap hari. Taknak lah perut kita jadi perhatian orang. 

Bila jadi macam ni aku google  kat internet cari punca dan cari apa yang sesuai aku amalkanb untuk sselesaikan masalah perut kembung aku ni. Bila jadi begini kita akan rasa rendah diri nak bersosial. Satu hari tu aku terbaca berkenaan cuka epal bagus untuk atasi perit kembung. Mana pulak nak cari cuka epal nih? Kat rumah adalah cuka untuk memasak tu...heeheheh masam tu.

Masa jalan- jalan kat mall aku singgah farmasi belek-belek kat situ ternampak botol ni

Surya Apple Cider Vinegar

Sebelum beli kita belek dulu bahan-bahan dia kat botol.


Air, Madu asli, Jus epal pekat dan cuka,

Sebab itu aku pilih Surya Apple Cider Vinegar kerana ia dicampur dengan madu asli . Jadi makin bertambah khasiat nya.
Yang penting ia HALAL dan kat botol ada HACCP Certified .




Banyak sangat Kelebihan bila amalkan ACV ni sebenarnya .
Ini antaranya: 

Membantu mngawal pasrasw gula dalam darah
Melegakan batuk dan resdung
Membantu rambut sihat dan berkilat
Menghilangkan kelemumur
Membantu masalah penghadaman
Menurunkan paras kolestrol
Menurunkan berat badan
Mencegah mulut berbau


Apa rasa Cuka Epal Surya ni?

Rasa masam-masam manis.   Macam rasa air epal yang selalu aku minum dalam botol macam bergas sikit. Ehhh....memang aku suka dengan rasanya . Dan tidak berbau yer macam cuka masakan tu.


Cara minum 





Ikut arahan kat botol tu. Jangan pandai-pandai kut suka hati.


  • Campurkan 2 sudu besar (30ml) Cuka Epal dengan air sebanyak 180 ml dan minum selepas makan .



Memang sedap rasanya rasa macam nak minum segelas hahahha.
Dah minum simpan botolo yang telah dibuka ditempat dingin dan kering.

Selain tu boleh juga dicamputkan dalam jus buah dan juga semasa memasak.

Surya Apple Cider Vinegar ni memang serasi dengan aku. Perut dah tak kembung macam dulu. Aku sendawa pon takde dah kuar gas .  Berat badan pon tak naik dan ada penurunan .


Mana nak beli yer?

Uolls boleh dapatkan Surya Apple Cider Vinegar ni mana-mana cawangan Watsons, butik Himalaya dan farmasi terpilih.


Yang suka shopping online boleh juga dapatkan di Lazada.

Kalau nak tahu lebih lanjut boleh layari



Facebook
https://www,facebook.com/Surya.Malaysia/


Instagram
https://www.instagram.com/surya.malaysia/








You Might Also Like

1 comments

  1. Bagus ni kalau amalkan kan kak dy? Kalau kembung memang tak selesa..

    ReplyDelete

Featured post

Percutian Family ke Perth 2017 - Hari kedua (Fremantle, Perth City, Bell Tower)

26 Ogos 2017 - Sabtu Hari kedua bangun bersemangat nak berjalan. Siapkan sarapan dulu. Buat nasi goreng sardin. Bawak bekal roti...

Like us on Facebook