JJCM bila balik terengganu

May 16, 2020


Tahun ni takde travel luar negara..so kita JJCM dalam negara jelah..harap tahun depan Covid-19 dah clear..aku nak travel ngan suami n anak2 ...dah lama tak bercuti obersi bersama.

Lepas kenduri aritu kami kan lajak ke Kuala Terengganu...memang aim nak makan sedap2. Malam tu apa lagi kita hunting nasi lemak ikan aye ler.  Lalu tepi Sen Heng teringat pernah makan warung kat situ. So kami stop dan makan kat situ..panas plak takde kipas terpasang.







Apa lagi order nasi lemak ler . Asben order nasi dagng. Order gak pulut nyior tapi kelapa tu di api letak gula instead of garam...

so potong le selera ai manis2 gitu. tapi nasi lemak ikan best...nasi dagang pon sedap jugak.


Espknya memang dah plan nak pi makan Nasi dagang Atas Tol  sebab kami tak pernah lagi rasa walaupon dulu2 selalu pergi kampung Atas Tol tu umah nenek tiri asben tapi time tu macam tak pemes lagi . Sebelum ni kami tak tau gak mana warung yang sedap...aritu masa balik bulan 9 kami lalu dekat Nasi Dagang kak Pah dekat medan selera batu Buruk tu ..ramai sangat orang ...plat kereta luar yang banyak ..so kami pergi warung Nasi Dagang Kak Jah dekat Bukit Besar...ni pon tak tau selama ni  padahal dekat sangat dengan kampung asben.  Tau ni pon sebab kawan asben bagitau warung ni pon sedap mcm atas tol...ye..memang sedap nya lah kuah nasi dagang dia.


Terjumpa plak jiran abah kat Bangi makan kat situ jugak...hahahha.


Okay ni nak citer peristiwa masa makan kat Nasi Dagang Atas Tol.

16 Feb 2020

pagi tu kami berempat je keluar breakfast..merasalah naik X70 hehhehe...bebudak ngantuk main games sampai lewat pagi. Tapau jelah kat dorang

Owner homestay ada bagi location tapi cawangan nasi dagang Atas Tol ni yang 4 minit je dari homestay. ..ada beberapa cawangan dan katanya memang makanan datang dari main warungnya di Atas Tol untuk jaga kualiti. Tapi kami nak meraasa tempat asal so kami kesana.

Dah ramai orang waktu ni. Beratur nak order...nasib dapat tempat duduk depan kaunter order. Aku order Air Teh Ombak Rindu ni...oiiii memang sedap lah...nasi Dagang dia memang sedap giler ler...aku ni pemilih sikit kalau lauk tak menjadi sedap...yang terasa ikan nya..memang aku takulang makan...Tapi kat sini memang terbaik le...sama sedap yang Warung kak Jah tu. tapi sini tak kedekut kuah...banyak dia bagi siap ada gak isi ikan dalam tu.  Yang kita tapau pon banyak kuah dia bagi.













Aku bertambah makan ...yang tapau tu pon dah balik umah ada lebih aku ambik dan makan masa lunch plak

Peristiwa yang tak dapat dilupakan di sini bila ada lelaki tak berapa siuman dok berkenan kat aku...eiiii  Masa tu aku terbersin ..tetiba dia yang duduk lepak meja sebelah datang bagi tisu..sambil tunjuk isyarat suruh lap mulut...aku ingatkan di abisu. Aku pon tak koser nak pandang dia..lagipon rabun. Sekali tu tah tibsa2 dia datang dai arah mana dok pegang kerusi sebelah aku kira hujung meja..Pastu di aduduk situ tapi badan hala ke tepi pandang ke lain...buat dek jelah. Tak koser nak melayan ..baik nikmati makanan.  Terperasan dia tolak bungkusan kuih dekat aku  ..Aku buat dek je.. banyak kali dia tarik tolak...aku buat dek. Sampai le asben tegur kata itu bukan kami punya. Start dari tu dia dengan suara perlahan menyumpah2 aku...Dia kata Bodo..sombong..orang nok wi takmboh...dia dok ulang banyak kali ...lantak ko ler..aku buat dek.

Dah selesai makan kami bangun dan gerak kekereta sambil gelak tak sangka dia pon ikut dari jauh...masa nak masuk kereta dia melintas depan kereta sambil menyumpah aku suara perlahan ..dia baling bungkusan tu jauh ke belakang warung..MUAHAHAHHAHAHAH



...Adulahaiiii......memang giler.





You Might Also Like

0 comments

Featured post

Percutian Family ke Perth 2017 - Hari kedua (Fremantle, Perth City, Bell Tower)

26 Ogos 2017 - Sabtu Hari kedua bangun bersemangat nak berjalan. Siapkan sarapan dulu. Buat nasi goreng sardin. Bawak bekal roti...

Like us on Facebook