Hobi - Beli carpet atau giler carpet

July 19, 2017




Tak habis-habis lagi hobi Cik Dy nih..hahaha...ini antara hobi dia ni ..beli karpet. 

Dari dulu memang suka beli karpet...teman mak gi Nilai..dia beli karpet..aku pon beli jugak.

Aritu kan viral karpet ala-ala Ikea punya tapi murah kat Nilai...so kami adik beradik buat rombongan ke Nilai nak beli karpet...tapi masa tu tak tahu lagi kewujudan kedai Carpet Prima...tetiba nampak gudang sebijik kaler Ikea...terus serbu...meroyan plak dalam tu tengok karpet.

Semua berkenan..semua nak beli...aduiiiii



Ini memang corak peberet...harus beli..tapi ni mahal saiz besar so aku tempah saiz kecik...lusa tu siap datang ambik terbeli lagi karpet ...huhuhu.


Ehhh...cantik jugak tapi tak beli



Testing-testing letak kat living area ..ini rumah persinggahan kami .

last-last masuk bilik hehehhe...tu lah banyak sangat terbeli.

Pergi kedai lain terjumpa plak corak wajib beli hehehhe


Akhirnya corak ni menang duduk di living area.


Yang ni duduk bawah meja makan...ada beli satu lagi corak gini background putih.





Dah siap karpet ditempah..


Testing-testing letak kat ruang tamu...aduiii terlebih karpet kene bergilir pakai ni tukar setiap 2 bulan huhuh.
 Yang ni kene plak ngan corak langsir beli kat Kaison


Sama corak kan


Yang ni ler yang background putih. Sama le ngan corak sarung cushion tu yg beli di Ikea.


 Yang ini plak letak kat dining area.


Ada lagi karpet-karpet kecik bulat dan panjang macam runner tak de plak ambik gambar.

Ini panggil hobi beli karpet ker panggil kegilaan karpet...hehehhehe.

Sekarang memang tak le singgah kedai karpet sebab nya dah berlebih...aku ni plak kalau nampak karpet time lalu Nilai 3 dada berdegup kencang..kalau singgah memang beli...jadi jangan singgah.

You Might Also Like

7 comments

  1. alaaaaa kita gi ari tu tak nampak lak ,tak lalu kedai karpet prima tu ,ok wish list hhehehhehe

    ReplyDelete
  2. Okay tak kualiti carpet tu. Nak beli jugak

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum..kalau ade carpet yg xguna boleh jual murah2 kat sya yer..

    ReplyDelete

Featured post

Percutian Family ke Perth 2017 - Hari kedua (Fremantle, Perth City, Bell Tower)

26 Ogos 2017 - Sabtu Hari kedua bangun bersemangat nak berjalan. Siapkan sarapan dulu. Buat nasi goreng sardin. Bawak bekal roti...

Like us on Facebook