Lantai Vinyl

June 04, 2020






Masa start ajer PKP memang tak jejak luar umah...kuar pagar pon tak. Mujur le sebelum PKP start aku dah pi nilai 3  tambah beli Vinyl floor
. So aku setelkan le pasang...ada lagi tak cukup tapi terlindung..so aku siapkan dulu ruang yang lain.

Puas hati pasang Vinyl floor ni sebab lantai senang sapu dan vacuum.

Kos pon tak mahal sebab sendiri pasang... Dulu aku pasang vinyl floor untuk rumah apartment kami ..satu trumah yang jenis tebal pakai gam dan aku memang upah company tak ingat nama untuk pasang. Lebih 5k jugak . Yang ini senang..nipis..dah ada gam. Susun je dan pasang.

memula aku nak beli online sebab tatau mana kedai ada jual...pastu tengok ada jual kat Carpet Prima  Nilai 3 so aku kesana.




Memula aku beli 3 kotak...dalam 1 kotak ada 16 keping. Harga Rm 39.  kalau yang tebal dan pakai gam harga sekotak Rm 59



Lepas seminggu aku pergi tambah lagi 4 kotak...pagi-pagi aku dah sampai time kedai baru bukak.
Aku tunjuk code warna aku nak..bangla tu dah pegang 4 kotak...memang banyak masa tu. Aku pon terus ke depan dekat cashier tapi bangla tu tak sampai-sampai lagi...aikkk..
Dari cashier tu memang setentang je . Aku nampak dia dok dibalik susunan kotak yang tinggi. lama plak tu. Siap kena panggil.

Lepas bayar aku silap tak kira. Sebab beli kali petama elok je . Sampai rumah masa nak bukak kotak...kotak pertama hujungnya dah terbuka dengan senang. Kotak kedua pon pelekat tak kuat mcam dah dibuka. 2 lagi kotak elok pelekat kuat dan susah nak bukak. Aku kira kotak pertama kurang 2. Ada 14 sahaja...dan kotak kedua ada 15 keping.

Petang tu jugak aku pergi kekdai semula..bos gemuk tu ada. Kita bagitau dia...sangat kurang ajar jawapan dia...dia kata u tak kira sebelum keluar..dah keluar tak boleh complaint lagi. Sbelum keluar u kene cek..kalau belo 60 kotak jenuh le nak kira. Dia kata kotak dia sermua cukup dalamisinya..pekerja dia takde nak keluarkan pon.  Bangla tu buat bodoh je masa kita tanya... memang aku syak dia buat keje kotor keluarkan sekeping setiap kotak.  mati-mati bos gemuk tu pertahankan bangla tu..dia kata mana ada pekerja dia keluarkan ...mana ada kepingan vinyl luar kotak..padahal biula kami pi kat situ ada je kat celah belakang tu kepingna vinyl lain2 warna.

Memang sakit hati bergaduh mulut ngan bos gemuk tu. So kami balik le.  Okaylah silap kami tak kira depan dia sebelum balik.

Okay kami akan datng lagi dan akan kira .

13 mac aku bercuti dan kami ke Nilai untuk beli 4 kotak lagi. Kebetulan bos gemuk tu dah ada pagi.  Dia nampak je aku terus cakap aritu saya tengok cctv mana ada staff saya keluarkan dari kotak...aku buat dek je kat dia..menyampah.

Kami ambik 4 kotak dan bayar..sebelum keluar aku kira depan bos gemuk tu..okay 2 kotak pertama susah nak buka pelekat dan cukup 16 keping...kotak ketiga ke keempat...kira banyak kali kurang satu...hahhahaha...SEE!!!! Bos gemuk tu panggil staff dia kira 44 kali ...hehehe...memangkurang.



APA KAU NAK KATA...



Ini lah hasilnya


Dan gambar kat atas tu


tunggu habis PKP buleh rentas negeri lah kita ke nilai semula





You Might Also Like

0 comments

Featured post

Percutian Family ke Perth 2017 - Hari kedua (Fremantle, Perth City, Bell Tower)

26 Ogos 2017 - Sabtu Hari kedua bangun bersemangat nak berjalan. Siapkan sarapan dulu. Buat nasi goreng sardin. Bawak bekal roti...

Like us on Facebook