Masak-masak PKP - ROTI PAUNG

June 04, 2020

29 MAC
punya susah nak cari yis...mujur dapat carikat kedai runcit


Masa ni memang semua orang giler buat roti... roti gardenia susah nak dapat.  Sebab masa awal2 PKP ramai beli roti  samapai bekalan kat kedai tak cukup...merata cari. Licin ajer.

Sampai tahap yang kejar lori roti.  Gardenia pon tambahkan lagi penegeluaran...pastu dah terlebih plak roti di kedai...yang kelakar ada kuar berita Lori Gardenia yang di KL telah dijumpai di Kemaman...kena bawak lari..tak pasti tujuan dia nak curi roti ke atau nak ambik peluang rentas negeri balik kampung pakai lori roti.


Aku rasa susah le nak buat roti penat nak uli. Rasa x perlu kut beli bread maker sebab macam orang kat rumah ni tak minat sangat nak makan.

Aku try buat roti paung..resepi mana tah ..tak cukup lembut.



Ni yang aku buat dan bakar pakai AF Trio yang comel tu

Sebelum tu bakar pakai microwave oven...pucat je 
tu yang geram rasa nak upgrade AF kepada yang lebih besar



Rasanya lenkali le try buat sampai lembut.   At least dah belajar cara buat roti


You Might Also Like

0 comments

Featured post

Percutian Family ke Perth 2017 - Hari kedua (Fremantle, Perth City, Bell Tower)

26 Ogos 2017 - Sabtu Hari kedua bangun bersemangat nak berjalan. Siapkan sarapan dulu. Buat nasi goreng sardin. Bawak bekal roti...

Like us on Facebook