Koleksi Biker Jackets

October 05, 2017


Ini koleksi aku dalam masa 5 bulan...hahahahhahaha...

Dasat tak? Kalau dah suka memang gini ler jadinya..tak senang hidup kalau tak dapatkannya.

7 biker jackets dalam masa 5 bulan dibeli dari 4 negara ( Holland, Germany, Australia dan jugak Malaysia heheh)...tapi asalnya made in china jugak kahkahkah. 

Macamana boleh terjebak membeli jaket ni....haaa....masa bercuti di Amsterdam mata terpikat tengok jaket2 yang dorang pakai masa spring. Jumpa yang jaket kulit tapi mahal ler...ratusan Euro...semua atas 300 euro. 



ini jaket-jaket kat Germany.

Tak sempat sangat nak tengok-tengok kedai situ sebab belum jumpa lagi kedai souvenirs yang dicari. 

Tapi ada lah jumpa satu kedai jual murah-murah ..terbeli yang ini.
tu dia jaket dengan spikes...
ada munge-munge lagi hihihi.

19 euro ...tak sampai rm 100 hokkay..pakai sejam je kat Amsterdam ...tatau lagi bila nak pakai . Warna hijau susah nak cari. 

Sebelum balik Malaysia masuk lagi sekali Primark kat Amsterdam terjumpa biker jacket hitam.


Harga 14 euro sahaja...yihaaaa...haruslah beli. ke 10 euro lupa dah...



Sama-sama beli kat Primark.

Balik Malaysia tengok-tengok jaket kat Uniqlo mahal-mahal rm 249.90...kalau kat Zara ..Mango ada yang rm 500.

Pastu bila tengok Che Ta melaram dgn biker jacket...haruslah hakak pon terpikat...


Sebelum pergi Perth jalan-jalan cuci mata kat Alamanda terjumpa plak jaket kat Bershka.

Rm 149.90


Kat outlet Alamanda cuma ada 3 warna merah, kuning , putih. Memula nak ambik merah tapi kuning menarik plak ..dekat outlet 1utama ada hitam, pink dan biru. 

Huhuhu rasa macam nak ambik semua kaler..arghhhhh

Stylo milo gitu dengan jaket kuning

Semasa kat Perth terbeli 3 biker jackets...muahahahhaha

Hari pertama sampai je dah terbeli jaket kat Watertown...masuk kedai Temt jumpa merah idaman hati.

Dari seratus lebih dolar ada sales jadi 50 aud....ada diskaun lagi jadi Aud 24.90. ..bawah rm 100 haruslah mata terbeliak. 


Terus esoknya pakai pergi Fremantle.Fefeling Che Ta sikit. hahahha

Esoknya tu pergi lagi Watertown...terjumpa plak jaket yang sangat berbaloi dibeli ...tebal ..selalunya yang tebal macam ni memang harga rm 250 keatas jika di beli di Uniqlo atau mana-mana butik. 

Kami jumpa di Cotton On. Harga di Malaysia rm 249.90..
Tengah sales kat Cotton On jadi Aud 40...tapi bila sampai cashier jadi Aud 30...wahhhhh...melompat bintang kami berdua beradik.







Terus esok tu ada yang pakai gi tengok kangaroo hahahha.

Hari last kat Perth ronda-ronda kali terakhir kat Watertown masuk ler Just Jeans...udah ada lagi jacket murah...

Kami dah ler peminat leopard...ada 2 jenis...satu labuh satu pendek...yg labuh memang tinggal satu je dan saiz kakak aku...yang pendek memang sesuai utk aku...harga turun jadi Aud 29...beli 2 helai dapat satu percuma. Jual kat anak sedara satu hihihi...kalau dia taknak aritu memang jual je kat sesapa.


Aummmmm...

Ini koleksi ke enam...

Last week pergi Mytown dah menggiler tengok jaket-jaket. Semua butik kuarkan jaket ...

Terbeli lagi satu hahahah kat Calliope...ini butik sama company dgn Terranova dan Mango.


Rm 199....rebet rm 20 jadi rm 179. Jaket ke tujuh dalam masa 5 bulan . 

Kemana nak pergi tu cik kak dengan 7 jaket tu ..kat Malaysia panas wehhhhh...kene le ko paksa laki pi Cameron Highland gitu. Tak pun Fraser Hills...Tak pon Genting Highlands sementera tunggu tabung travel penuh untuk ke London, Paris gituuuu hahahahha.

Jum cuci mata dengan jaket-jaket yang aku jumpa 


Bukan merah tapi macam maroon kepurple gitu
Kat Terranova...rm 179

Rm 229 kat Terranova

Rm 249 rasanya kat H&M


Rm 199 di H&M

Rm 129 kat H&M







You Might Also Like

4 comments

  1. Wow.. Wowwwww... Woww
    Nak pinjam jap jaket kuning, nak naik Harley😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bulehhhh....Kita naik berdua yer hahahah...kak Dy nak bertenggek kat belakang..round Putrajaya

      Delete
  2. Power la kak dy .. jiwa muda belia

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...mestilah...hati mesti muda selalu

      Delete

Featured post

Percutian Family ke Perth 2017 - Hari kedua (Fremantle, Perth City, Bell Tower)

26 Ogos 2017 - Sabtu Hari kedua bangun bersemangat nak berjalan. Siapkan sarapan dulu. Buat nasi goreng sardin. Bawak bekal roti...

Like us on Facebook