Cendol nangka + teh tarik

December 18, 2017

           gambar dari fb Go Lokal Cafe



Jumaat lepas semasa lunch memang sedap betul pekena cendol nangka ni...aku memang suka nangka.

Elok balik opis after lunch ...ada meeting...pekena plak minum petang teh tarik.
Ohohohoho....tak ingat yer badan awak tu banyak angin..

Memang bagus sangat kombinasi tu.

Dah dekat nak abis meeting badan dah rasa sakit-sakit...seram sejuk nak demam...rasa mual nak muntah.

Masuk je bilik terus menggigil...baring sat kat sofa...memang kesejukan...teringat dalam handbag ada panadol. Tengah mencari panadol ...rasa mual ...cepat-cepat cari plastik ...terjumpa bekas makanan kosong...apalagi mencurah keluar mee sup udang tadi. huhuhu...mujur tak pi lari gi toilet...memang takkan sempat punya...nanti tak pasal muntah atas karpet opis...dah ler cleaner dah balik...kan nanti disumpah plak orang isnin nanti ...huhuh...

memang lemah badan...telan panadol duduk kat sofa menahan menggigil badan. Sedar-sedar dah jam enam petang..semua orang dah balik...rasa okay sikit badan dan boleh drive...terus balik rumah.

Malam tu tah camana peha sakit sangat...agaknya urat...sampai arini sakit. 
Cuba nak makan secubit roti ..terus muntah air beberapa kali sampai lembik badan. 

Macam-macam rancang nak buat ari minggu...akhirnya tersadai kat umah ...hhuhu


So lenkali jangan gatal makan benda berangin.

You Might Also Like

6 comments

  1. uihhh, sedopnya nampak cendol tu kak dy. terliur sy dibuatnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg sedap...rasa nak makan lagi ..xserik tu hahaha.

      Delete
  2. cendol go lokal mmg sedap heheheh tapi kita tak leh makan nangka sangat ,angin huhuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg sedap cendol situ ..lenkali kene ingat jgn minum teh tarik lepas makan nangka.

      Delete
  3. Saya memang tak makan nangka kak Dy..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap nangka Lynda hahha..tapi tulah angin huhu

      Delete

Featured post

Percutian Family ke Perth 2017 - Hari kedua (Fremantle, Perth City, Bell Tower)

26 Ogos 2017 - Sabtu Hari kedua bangun bersemangat nak berjalan. Siapkan sarapan dulu. Buat nasi goreng sardin. Bawak bekal roti...

Like us on Facebook