Happy 18 th Birthday

December 14, 2017


Hari ni birthday budak nih ..dah 18 thn.

Hari ni jugak selesai mama uruskan pasal urusan pembelajaran dia. Tadi selesai pasal PTPTN.
Dari awal pilih kursus...pilih ipt...semua mama uruskan...sampai stress hahahha..kejap tukar ...semua mama yang buat online...

Pastu urusan pinjaman PTPTN pon mama mohonkan ...dan selesai hantar dokumen pinjaman tadi di pejabat PTPTN. Tunggu duit masuk jelah januari nanti. Silap-silap kang loan pon mama bayar huhuhu.

Dulu-dulu time aku study semua urus sendiri...mohon ipta...mohon pinjaman MARA pon sendiri. Aku kan extend masa degree sebab sakit. Time present thesis dah mengandung...so sapalah nak ambik kerja kan...Sampai surat MARA suruh byr rm 50 ke 100 sebulan ..mana nak bayar tak kerja..rasanya ada hantar surat bagitau masalah. Mintak tangguh. Tapi takde reply...Sekali datang surat saman kut sebab tak byr pinjaman.

Kenelah pi mengadap ..diorang suruh sediakan ler bukti . Memang kene jumpa le pegawai penyiasat dia.  Tunjuk surat pengesahan doktor sebab sakit...bagitau ada hutang kena bayar bil hospital puluhan ribu lagi...

Tak lama pastu terus dapat surat pengecualian bayar. Alhamdulillah. 

You Might Also Like

0 comments

Featured post

Percutian Family ke Perth 2017 - Hari kedua (Fremantle, Perth City, Bell Tower)

26 Ogos 2017 - Sabtu Hari kedua bangun bersemangat nak berjalan. Siapkan sarapan dulu. Buat nasi goreng sardin. Bawak bekal roti...

Like us on Facebook