8 barang Elektrik aku beli time PKP

July 07, 2020

Hahahahahha teruk kan ...berkurung pon sampai 6 barang  elektrik aku beli ..ada yang beli dikedai ada jugak online.

Apa barang pertama aku beli?

1.  Kipas meja jenama Khind

KHIND TF1610 Table Fan - Lavender | Shopee Malaysia

tetiba kipas lama kat tempat gosok baju rosak...Kat bangi ni yang ada jual sekali barang letrik masa PKP 1 hanya kat Econsave..tu je yang boleh pergi..lain dah luar daerah. masa ni tak boleh rentas daerah. Ada roadblock. Pasaraya lain bertingkat hanya bukak bawah je bahagian makanan.

Econsave pon memang takde pilihan ...stok tak sampai ..mana yang ada jelah. Warna Lavender lagi.



2. Hand Mixer Khind

Khind Hand Mixer HM200 | Shopee Malaysia

Beli kat Shopee. Memang laku mixer time PKP sebab semua pakat buat kuih..kek.
Aku punya yang lama hadiah kawin 23 tahun dulu tah mana simpan.. Stand mixer hadiah kawan2 baik aku.


3. Air Fryer Oven Riino 12 L

16 Apr

Aku memang dah ada AF Trio merah beli 2018. Memang elok  tahan lasak..memang guna kerap.  Tapi biasalah nafsu...time PKP ni lagilah duk berkunjung ke group FB Resipi AF tu jer...rasa geram plak AF aku kecik...nampak plak ada AF Oven plak sekarang ni. Bentuk macam oven.
 Memula orang share yang khind punya 9L...alang0alang beli baik ambik yang besar dan banyak function.









Duduk bergandingan

Yang Trio merah tu sekarang anak2 dan suami pakai buat masak sosej..goreng tauhu..tempePuas hati dapat le buat kek..kuih raya

Masa aku order stok seller tu ada 56 biji. Aku baca review okay. Dah order tersangkut plak courier..Ninja Van tak datang pick up barang...tak gerak2 dari tempat seller..stress aku sebab courier lain elok ke time pkp htr sehari dua sampai. Banyak kali aku chat dgn seller...seminggu licin stok dia yang 56 ketul tu. Tapi tak gerak2 gak hantar.
10 hari baru sampai.


4.  TEFALFood Steamer

Membelek punya lama kat Shopee nak beli steamer. Tapi tak tau ukuran..dan susah nak bayangkan camana saiz dia. Pastu takut lama baru dapat.  Pergi Econsave takde steamer..ada 1 brand apa tah...tu je yang ada...huhuh masa tu mulalah bebel kenapa tak diberi kedai elektrik bukak.

Sekali dapat tau harvey Norman dah bukak mulai Sabtu...dapat gak aku pi IOI City mall .. Sedih tengok gelap je IOI yang selalu meriah tu...semua kedai tutup...Tesco queue berlingkar.

Kat HN ni hanya ada 3 steamer dan 1 brand aje Tefal...alaaaa...So aku beli yang stainless steel.






5. SONY 4k Samrt TV

Hahahahha ni belian paling hebat ni masa PKP...tv yang ada tu elok je lagi tapi dah lama bukan smart TV.  Susah aku nak tengok Netflix. Aku memang pakai aindroid box..ada install Netflix tapi tv tak compatible...kalau nak tengok boleh tengok pakai PS$. jenuh le suruh hafiy tolong bukak kan..dia malas nak layan. Tv ni mmg gambar elok ..cuma button dah lari..susah nak bukak tv...geram kan...nak gak tv baru.
So 1 Mei tu pergi lagi Harvey Norman. 1 mei dah boleh keluar berdua. Jadi dapatlah masuk kedai berdua.  Laku keras plak TV kat HN..yang aku nak xde stok..akan sampai tapi ikut queue pasal dah ada booking. yang ada saiz 55 inici..tinggal 1 ajer. Aku kan mana reti perkataan TUNGGU...so aku angkut bawak balik.  Sebelum berbuka gigih  4 beranak tu pasang..besar giler. Dapat le tengok drama Kornam kasih hehehe.
Okay dah senang hidup aku nak tukar2 channel.



6. Stand mixer Midea

16 Mei



Pasal warna merah..pasal dapat murah dari Shopee...hahahhaha..kirim kakak aku beli ..

7.Kenwood Mini chopper



Nak buat sambal belacan je hahaha

8. Xiomi Mijaa Robot Vacuum 1C 2 in 1 Sweep n mop



Giler best...ada bibik hahaha






Harap lepas ni takde beli lagi.





You Might Also Like

2 comments

  1. meriah dgn barang elektrik je yer kak dy..hihihi

    ReplyDelete

Featured post

Percutian Family ke Perth 2017 - Hari kedua (Fremantle, Perth City, Bell Tower)

26 Ogos 2017 - Sabtu Hari kedua bangun bersemangat nak berjalan. Siapkan sarapan dulu. Buat nasi goreng sardin. Bawak bekal roti...

Like us on Facebook